Sayfalar

9 Nisan 2013

Zahter (Dağ Kekiği) Salatası




Her ne kadar henüz gidememiş olsam da Antakya mutfağı fazlasıyla ilgimi çekiyor. İlk fırsatta gitme planları yaptığım bu güzel yere ait bir salata tarifi vereceğim şimdi. Orjinalinde olmasa da ben biraz ceviz ilavesiyle ufak bir yorum yaptım.

  •  2 demet taze dağ kekiği
  • 2 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 talı kaşığı sumak
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 fincan nar ekşisi
  • 5-6 kaşık ceviz
Dağ kekiğinin ince filizlerini alarak iyice yıkayın. maydanoz ve yeşil soğanı da iyice temizledikten sonra, diğer yeşilliklerle beraber ince ince doğrayın. Tüm malzemeleri karıştırıp harmanlayın ve servise alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder