Sayfalar

5 Nisan 2013

İç Baklalı Enginar




Pablo Neruda'nın bir şiirinde dediği gibi, "sessizlik ve sarıya bürünerek gelen kış", yerini "kırmızı çiçeklerle yanıp tutuşan buğday"a bıraktı. Ağaçlarda açan tomurcuklar baharın bir habercisi değil mi zaten? Hafif geçen bir kışın ardından yaz göz kırpmaya başladı ve yine Neruda'nın da satırlarında tarif ettiği gibi ; hassas kalbiyle bir savaşçı gibi giyinen enginarın zamanı geldi. Bu dönemde benim her hafta pazardan muhakkak aldığım bir sebze enginar. Anlatmaya ne hacet? Kışın döndüğünü bu kadar güzel haber veren bir lezzet daha var mı? İç baklalı yaptım bu sefer.


Malzemeler;

  • 4 adet enginar
  • 2 adet orta boy soğan
  •  Bir kase iç bakla
  • 1 orta boy havuç
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 demet dereotu

Yapılışı;
  • Soğanları uzun uzun doğrayın. Küp küp doğradığınız havuç ile birlikte zeytinyağında sararana dek çevirin.
  • Ardından iç baklaları, limonlu suda beklettiğiniz enginarları, limo suyunu,tuzunu ve şekerini ilave edin.Tencerenin kapağını kapatıp pişmesini bekleyin.Düdüklüde 6-7 dk yterli oluyor.
  • Servise alırken üstüne ince ince doğradığınız dereotunu ilave edin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder