Sayfalar

7 Mart 2013

Ispanaklı Mantarlı Kiş




Uzun bir ara verdik yine...Hep birşeylere yetişme derdiyle.Zamanı tüketmek için neden bu kadar acele ederiz bilmem ama, mütemadiyen koşarız bir yerlere. Saatle yarışırcasına..,.Koşturmalar hep var tabii ama, bazen dingin anlar bulmak, gerçekten zor oluyor.Ve ben böyle zamanlar haricinde yazmaktan hoşlanmıyorum. Çünkü yazmak benim için öyle alelade bir şey değil. Aksine çok özel ve özenilmesi gereken birşey. Bir o kadar da zor...

Bu tarifi uzun zamandır yazmak istiyordum. Kiş, beş çaylarının ve pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi elbette. Özellikle de ıspanaklı ve mantarlısı favorim.Tarif şöyle;

Malzemeler;

Hamuru için:

* 2 su bardağı un
* 100 gr. oda sıcaklığında tereyağı
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yemek kaşığı soğuk su
* 1 yumurta sarısı
* 1 çay kaşığı tuz

İç malzeme:

* 200 ml krema
* 2 yumurta
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
* 1/2 ıspanak
* 2 soğan
* 200 gr. mantar
* Tuz, karabiber

Yapılışı :

* Tüm  malzemeyi karıştırarak hamuru bir top haline getirin. (Kullandığınız unu sertliğine bir miktar azaltıp artırabileceğinizi unutmayın). Streçe sararak buzdolabında 15 dk. bekletin.
*Dinlenen hamuru merdane ile açıp tart kalıbına yerleştirin.10 dk. kadar bir ön pişirme yapıp fırından çıkarın.
* Bu arada soğanları zeytinyağında pembeleştirin. Mantarları da ilave edip 5 beraber pişirin.
* Tuz ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın
* Malzemeye kaşar rendesi, yumurta ve kaşar rendesinin 3/4ünü  ilave edip, fırından çıkardığınız tabana dökün.
* Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk. üstü kızarana dek pişirin. Kaşar rendesinin kalan kısmını pişmeden 5 dk önce kişin üzerine dökün. Üstü pembeleşince fırından alın.








 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder