Sayfalar

21 Nisan 2012

Tam buğday unlu İncirli Kurabiye


Nisan yağmurları kimi zaman usulca , kimi zaman da kaldırımları dövercesine boca olurken sokaklara , kurabiye keyfi devam ediyor demektir . Bunun için , zaten her daim bir sebebimiz var tabii ki ...





- 220 gr. tereyağı

- 3/4 çay bardağı sıvıyağ

- 1 çay bardağı yoğurt

- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri

- 2 su bardağı tam buğday unu

- 1 paket kabartma tozu

- 2 bardak un ( bunu en son hamur kıvam aldıkça eklemekte fayda var . Duruma göre azaltılıp , artırılabilir.)

İçi için ;

* 5-6 adet ıslatılarak yumuşatılmış incir

* 1 talı kaşığı tarçın

* 3/4 çay bardağı şeker

* 1/2 su bardağı iri dövülmüş fındık veya ceviz

Yapılışı :

- Tam buğday ununu ve kabartma tozunu eleyerek bir kaba alın.

- Diğer malzemeleri de ilave edin.

- Beyaz unu da hamuru yoğururken kıvama gelene kadar ilave edin.

- Hamurun üzerini streç film ile kapatıp , 15 dk. dinlendirin.

- Bu arada tüm malzemeleri ilave edip , içi hazırlayın

- Dinlendirdiğiniz hamurları , ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın .

- Hazırladığınız içi , hamuru açıp ortasına yerleştirin , istediğiniz bir şekilde kapatın.

- 160-170 C de beyaz kalmasına özen göstererek yaklaşık 30 dk. pişirin.

- Soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servise alın. Afiyet olsun !   :)))

Not : Bu kurabiyeyi ,  tümünü tam buğday unu kullanarak da yapabilirsiniz . Gayet güzel kıvamlı ve lezzetli oluyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder