Sayfalar

27 Mart 2012

Tabule


Pazar günü Arda'nın mutfağını izlerken , o kadar canım çekmiş demek ki ,  kendimi mutfakta buldum . Lübnan mutfağına özgü bu mezeyi hep denemek isterdim . Bu vesile oldu .İyi de oldu .Yapımı çok basit olmakla beraber , bir o kadar da lezzetli . Deneyin , siz de çok seveceksiniz .



- 200 gr. ince bulgur .

- Yarım demet maydanoz

- Yarım demet dereotu ( Evde vardı , ben ilave ettim . Normalde tarifinde yok .)

- 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı

- 2-3 dal yeşil soğan

- 5-6 yemek kaşığı nar ekşisi

- Tuz , karabiber

- 1 limonun suyu

Yapılışı :

- Bulguru derin bir kaba alıp , üzerine kaynar su dökün . Birkaç dk. yumuşamasını bekleyin .Sonra süzün

- Üzerine ince doğradığınız yeşillikleri ilave edin . Diğer malzemeleri de ilave edin .

- Bütün malzemeyi karıştırıp harmanlayın . Servis tabağına alın . Yeşillikle çok lezzetli oluyor .

- Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder