Sayfalar

29 Mart 2012

Enginar

Bahar yüzünü göstermeye başladı . Günler böyle hızla geçerken , takvimden de hızla eksiliyor yapraklar . Zaman bu kadar hızlı akarken , aslında önemli olan , sanırım , o günün ruhumuzda yarattığı izler . " Neyi arıyorsan sen O'sundur " demiş Mevlana .   Peki ; içimizdeki yansımalar mı bize o günü yaşatan ?  Yoksa yaşadıklarımız mı ruhumuza silinmez bir akis bırakan ? Nasıl kabul ederseniz edin , şu dünyada olup biten herşeye inat ,"  iyiliği , doğruluğu , karşılıksız sevmeyi -yardım etmeyi , üretmeyi " arayanlardan olun . Herşeyden önemlisi çocuklarınıza öğretin ki , hızla tüketim toplumu olma yolunda bizler görevimizi bir nebze olsun yapmış olalım . Onlar bizim  akislerimizdir çünkü . Bizden bir parçadır... Ve en değerli varlıklarımız ...

Evet bahar demişken ;  Baharın en güzel sebzesi enginarı anmadan olmaz . Bizim evde zeytinyağlı enginar severek tükettiğimiz bir yemek . 




Yapılışı ;

- 4 adet enginar
- 2 adet orta boy soğan
- 2-3 yemek kaşığı bezelye (haşlanmış)
- 1 adet havuç
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 limonun suyu
- 4-5 dal dereotu

Yapılışı :

- Yemeklik doğradığınız soğanı ve küp küp doğradığınız havucu zeytinyağında hafif sararana dek çevirin.

- Üzerine kaynamış suyu ,bezelyeyi , tuzu ve limon suyunu ilave edin 1-2 dk. daha çevirip , enginarı da ekleyin.

- Ben düdüklüde 7-8 dk. pişiriyorum.

- Servis yaparken de üzerine dereotunu ilave edin. Afiyet olsun :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder