Sayfalar

31 Ocak 2012

Muzlu Rulo Pasta

Bu kış kar görür müyüz acaba ? derken , birdenbire bu kar ne zaman bitecek noktasına geldi İstanbul .  Ulaşımı ve pek çok şeyi  zaten zor olan bu şehirde , hayatı bir kat daha zorlaştırdı sanırım . Yine de biz anne kız , bunu eğlenceli bir hale dönüştürdük bir parçacık . Karın , kimi zaman nazlı bir kız edasında  salına salına evlerin çatısına konmasını , kimi zaman da  , acele acele birbiri ardına düşen iri taneleri , uzun uzun seyrettik camdan . Bir önceki kış nasıldı ? muhabbetinden , yaz hayallerine dalıp , albümleri karıştırdık. Babacık gelince sıcak saleplerin eşliğinde film keyfi yaptık . Tembel ve sakin günler anlayacağınız...

Küçükken annem muzlu bir rulo pasta yapardı . Nasıl da güzel olurdu ? Bu aklıma düşünce birdenbire , kendimi mutfakta buldum .



Pandispanya ;

- 4 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı tozşeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu

Kreması :

- 50 gr. margarin
- 1 su bardağı süt
- 4 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı nişasta


Yapılışı :

- Yumurtayı sarıları ve  aklarını ayrı kaplarda karıştırın . Akını koyduğunuz kabın cam veya pyrex olmasına dikkat edin.
- Sarıları şeker ile iyice karıştırdıktan sonra , elenmiş unu ve iyice karıştırıp mereng haline getirdiğiniz akını ilave edin. Bu aşamada artık mikser ile değil el mikseri ile yavaşça karıştırın.
- Yağlı kağıt serili bir tepsiye malzemeyi döküp , yayın.
-160-170  C önceden ısıtılmış fırında pişirin. 8-10 dk. Pandispanya kızarmayacak . Henüz beyaz iken fırından alın.
- Birkaç dk. sonra , pandispanya soğumadan , yağlı kağıt ile rula haline getirip açın.
- Üzerine bir bez kapatıp soğumaya bırakın.
- Tarife göre hazırladığınız kremayı , pandispanyanın üzerine sürün. Muzları uzun halde koyup, sıkıca rulo haline getirin .
- Sabredebilir iseniz bir gün beklemenizi öneririm. Daha lezzetli oluyor !
-Afiyet olsun !!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder