Sayfalar

9 Aralık 2011

Bademli Antep Fıstıklı Kurabiye

Yine keyifli saatlerde çayın ya da kahvenin yanına güzel uyum sağlayan kurabiyeler...



Malzemeler ;

- 230 gr. tereyağı
- 200 gr. pudra şekeri
- 3 silme yemek kaşığı toz badem
- Aldığı kadar un
- 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı (kurabiyelerin üstüne )
- 1 yumurta akı

Yapılışı ;

- Önce tereyağı ve pudra şekerini beraber karıştırın.

- Ardından diğer malzemeleri ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

- Minik yuvarlak toplar hazırlayarak , önce yumurta akına , ardından antep fıstıklarına bulayıp , yağlı kağıt serilmiş kağıda dizin.

- 160 C de , üzerleri hafif pembeleşene kadar ( fazla değil ) pişirin.

- Afiyet olsun...

1 yorum: