Sayfalar

11 Ekim 2011

Kabak Sandal


Kabak da mutfakların vazgeçilmezidir genelde . Her kalıba girer çünkü . İster fırında , ister kızartma- mücver ,  ister bol dereotlu naneli tencere yemeği veya dolmasını , isterse rakı sofranıza meze yapın . Hepsi ayrı bir lezzet. Bizim evde seviliyor neyse ki...

Bu yemeği ise genelde beşamel soslu yapardım. Geçenlerde lezzet dergisinde kıymalı ve bulgurlu  tarifini gördüm. Böylesi yediklerine dikkat edenler için daha uygun. Ben de babacığımız için böylesini tercih ettim bu sefer.



Malzemeler ;

- 4 adet orta boy kabak
- 1 adet domates
- 3 Orta boy soğan
- 5-6 yemek kaşığı bulgur
- 350-400 gr. kıyma
- tuz , karabiber
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı :

- Önce bulguru küçük bir kapta haşlayın.Suyunu süzüp bekletin.

- Kabakları ikiye bölüp, kenarlarından birer cm çıkararak içini alın.

-Kabakları yumuşayana kadar haşlayın.Ve soğumaya bırakın.

- Kıymayı biraz zeytinyağı ile kavurun.

-Bu arada soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp sararana kadar zeytinyağı ile çevirin. Domatesi de ilave edip 1-2 dk. çevirin. Kıymaya ekleyin.

- Tuzunu ve karabiberini ilave edin.

- Karışımla kabakların içlerini doldurun. Fırına verin. 10 dk. yeterli.

- Fırından alınca üzerine maydanoz veya dereotu ile süsleyin. Ve servise alın.

- Afiyet olsun !!!  :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder