Sayfalar

21 Haziran 2011

Peynirli Açma

Uzun zamandır çok sevmeme rağmen yapmamıştım bu açmayı. Geçen gün aklıma geldi. Elif''in arkadaşı Yasemin bizdeydi. Islak kek ile beraber beş çayına yaptım kızlara. Sadece onlar değil ben de afiyetle yedim. Babişko bu aralar yediklerine dikkat ediyor. Sebze ve ızgara ağırlıklı yemeklerin dışına çıkmak  istemesem de ellerime hakim olamıyorum. Kızlar bahane , yaptık arada birşeyler. Normal açmalar gibi içini extra yağlamıyorum. Eh nisbeten içimi rahatlatıyor bu.  :)) Artık tarifi verebilirim :



Malzemeler;

- 1 su bardağı süt
- Yarım bardak sıvıyağ
- Bir paket yaş mayanın yarısı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 silme çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un

İçi İçin ;

Ben peynirli maydanozlu iç hazırladım. Kıymalı veya kıymalı patatesli de güzel oluyor.

Yapılışı;

- Ilık sütün içine şeker ve mayayı koyup iyice karıştırın.
-Hamuru yoğuracağınız kabın içine bir miktar unu koyun. Ortasını havuz gibi açıp , süt-maya ve diğer tüm malzemeleri ilave edin.
- Hamur kıvam alana dek unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olsun.
- Üzerini streç veya nemli bir bez ile kapatın. 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin.
- Hamır iki katı büyüklüğe gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, çay tabağı büyüklünde açın. Peynirli içi ilave edip kapatın.
-Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu veya çörek otu serpin.
-Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.
- Özellikle sıcakken servisi öneririm. Ben böyle iken bir tepsiyi bile tek başıma bitirebilirim.
- Afiyet olsun!    :))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder