Sayfalar

31 Mayıs 2011

Mozarellalı Fırında Patates

Aşağıda tarifini verdiğim yemek bizim evde çok seviliyor. Besleyici olduğu kadar lezzetli de!



Malzemeler :

- 3 büyük boy patates
- 3 orta boy soğan
-300 gr. kıyma
-1 adet domates
-1 diş sarmısak
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1 çay kaşığı biber salçası
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı karabiber
-Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
-Yarım su bardağından biraz fazla  mozarella

Yapılışı :

-Önce patatesleri güzelce yıkayıp soyun. Cips inceliğinde doğrama aparatı ile, incecik dilimleyin.
-Bir yağlı kağıt serilmiş tepsi ile 200 derece fırına verin.20 dk. yeterli
-Bir yandan kıymayı kavurup bir kenara alın.Soğanları uzun uzun doğrayın.Bir diş sarmısağı dörde bölüp beraberce sararana kadar ocakta çevirin.
-Domatesi, salçaları ve tuzu  ilave edin.2-3 dk karıştırın. Yarım çay bardağı sıcak su ilave edin. Böylelikle patateslerle beraber fırına verdiğinizde çok kuru olmasını önler.
-Kavrulmuş kıyma ile karabiberi ilave edip ocağın altını kapatın.
-Fırından çıkardığınız patatesleri bir borcama alıp, hazırladığınız kıymalı harcı,  kaşarla beraber harmanlayın.
-Üstüne en son olarak mozarellayı ilave ederek, tekrar fırına verin. 10 dk sonra fırından çıkarıp, sıcakken servis edebilirsiniz.
-Afiyet olsun!             :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder