Sayfalar

30 Mayıs 2011

Çikolatalı Bademli Cookie


Yazamadığım günlerde zaman herzamanki gibi bir su misali , akıp geçti. Bunca koşturma arasında soluklanabildiğimiz bir zaman yaratabildik ailecek. 19 Mayıs tatilini fırsat bilip , kendimizi maviye attık. Anneciğimle babacığım da vardı bu sefer...Evlilik yıldönümlerimiz aynı olduğu için beraber kutladık Bodrum'da...Elif için de güzel bir mola oldu, tam derslerden bunalmışken...İstanbul'da bu baharda pek   göremediğimiz güneşin tadını çıkardık. Denizi henüz tam ısıtmasa da,  bedenlerimizi ürperten suda bol bol yüzdük. Bol kahkahalı, keyifli birkaç gün geçirdik. Şimdilik bir sonraki maviyle buluşmamıza kadar, hayalini kuracağım bol bol...

Bu arada direkte ben çalıştım ama, keyfini Elif çıkardı.    :))))



Yazmadığım sürede benim için en kayda değer şey buydu. Bu arada; Bir önceki  tarif için , sevgili Fadiş'in bir sorusu vardı. Kaymaçina , çok rahatlıkla tatlandırıcı ile yapılabilir bence...Büyük marketlerde satılan sıvı tatlandırıcılar - hiç denemedim ama - olabilir gibi. Ama karamel konusunda sıkıntı olur.Onda muhakkak esmer veya normal tozşeker gerekiyor çünkü....Yeni bir bilgi edinebilirsem yazacağım muhakkak.

Artık tarifi versem iyi olcak sanırım;

Malzemeler :

-100 gr. tereyağı + 55 gr. margarin ( oda sıcaklığında ) (Tamamı tereyağı olursa kıvamı çok yumuşak olur)
-200 gr. pudra şekeri
-150 gr. bitter kuvertür veya çikolata (benmari ile eritilmiş)
-180 gr. toz badem
-1 yemek kaşığı kakao
-1/2 çay kaşığı karbonat
-Aldığı kadar un
-File badem (Üstü için)

Yapılışı :

-Önce benmari usulü çikolatanızı eritip, soğumaya bırakın.
-Tereyağı , margarin ve pudra şekerini derin bir kapta karıştırın.
-Bu karışıma toz bademi ilave edin.
-Soğuyan çikolatayı ve kakaoyu ilave edin.
-Son olarak karbonat ve elenmiş ununuzu ilave edip , yoğurun ve sert kıvamlı bir hamur hazırlayın.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ay şekli verin. Üzerlerine file badem serpiştirin.
-Tepsiye dizdiğiniz kurabiyeleri 10 dk. buzdolabında dinlendirin.
-Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 14 dk. pişirin.
-Afiyet olsun!     :))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder