Sayfalar

21 Şubat 2011

Ayva Reçeli

Gerçi bugünlerde hava oldukça soğuk olsa da, nispeten ılık bir kış geçirdik maalesef...Pazar günü ilk cemre de düştü.Havalar yavaş yavaş kışı terketmeye hazırlanıyor. Mevsimin vazgeçilmezlerinden ayvayı seviyor iseniz, reçelini yapmak için son zamanlar. Esasında ilk çıkan ayva ile yapılan reçel daha güzel oluyor bence.Ben bu sene hem kışa girerken yaptım, hem de geçen hafta yaptım. Bizim evde hazır reçel neredeyse yenmiyor. Evde yapılanın lezzetini tutması mümkün değil çünkü...Tarif aşağıda;



Malzemeler;

-5-6 adet iri ve sarı renkli ayva
-5 su bardağı su
-1 kg. tozşeker
-1/2 limon suyu
-4-5 adet karanfil.

Yapılışı:

-Ayvaları yıkayıp, soyun ve iri küpler halinde doğrayın.Çekirdeklerini sakın atmayın.Güzel kırmızı rengini ve jöleleşmesini çekirdekleri sağlar çünkü.
-Büyükçe bir çelik tencereye alın.Üzerine suyu ilave edip kaynatmaya başlayın.
-Yumuşayana kadar orta hararetli ateşte kaynatın.
-Şeker ve karanfili  ilave edin.Ve kıvamını alana dek kaynatmaya devam edin.
-Yoğunlaşıp kıvamını alınca, limonu ilave edin.
-Birkaç taşım daha kaynatın ve sıcakken kavanoza alıp kapağını kapatın.Biraz da servise ayırın tabii...:)
-Afiyet olsun!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder