Sayfalar

19 Ocak 2011

Zencefilli Havuçlu Kek



Her türlü değerlendirilebilen bir sebze havuç.Çok şeye yakışıyor doğrusu. Hele bu kek...İnsanı baştan çıkarıyor doğrusu.Geçen gün, Elif'in okuldan geldiği zamana denk geldi fırından çıkışı...Abartıp, koca kekin yarısını bitirmişiz.Babamız da geldiğinde kek ertesi günü göremedi....:)

- 4 yumurta
-260 gr. tozşeker
-125 gr.oda sıcaklığında.tereyağı
-140 gr. ( 2 su bardağından iki parmak eksik) rendelenmiş havuç
-1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
-1 tatlı kaşığı sıvı vanilya
-2 çay kaşığı tarçın
-1/2 çay kaşığı zencefil
-200 gr. (2 su bardağı)  elenmiş un
-1 paket kabartma tozu

Yapılışı :

-Önce şeker ve yumurtaları iyice beyazlaşana dek karıştırın.
-Ardından sırayla; un, tereyağı, tarçın ve diğer malzemeleri (en son ceviz olacak şekilde)  ilave edin.
-160 derecede 40 dk. pişirin. Aslında pişirme derecesi ve süresi vermek istemiyorum. Çünkü her fırının pişirme ayarı farklı sonuçta.Ama fikir vermesi açısından ben yazdım yine...
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder