Sayfalar

3 Aralık 2010

Korova Cookies

Uzuunn bir tembellikten sonra - her ne kadar rahatsızlığımdan dolayı, biraz zorunlu da olsa  - güzel bir tarif vereceğim.Tarif, Dorie Greenspan'dan;




Malzemeler:

* 175 gr. un
* 30 gr. kakao
* 1/2 çay kaşığı karbonat
* 150 gr. oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
* 120 gr. esmer şeker
* 50 gr. beyaz şeker
* 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
* 1 çay kaşığı vanilya
* 150 gr. rendelenmiş bitter çikolata


Yapılışı:

* Önce tereyağını ve şekerleri  mikserle birkaç dakika karıştırın
* Ardından diğer malzemeleri (çikolata hariç) ilave edip elle yoğurun.En son çikolatayı ilave edin , ama bu aşamada fazla yoğurmayın.
* Hamuru tezgaha alıp, elinizle toparlayıp, iki parçaya bölün.



* Her iki parçayı da  yaklaşık 4 cm çapında silindir haline getirin.Ve streç filme sararak buzdolabında en az 2 saat bekletin.(Benim acelem vardı. O yüzden 1,5 saat beklettim.)

* Buzdolabından çıkarttığınız hamurları, 1,5 cm kalınlığında kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye, aralıklı olarak dizin.
* Önceden ısıtılmış 165-170 derece fırında 12 dk. pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder