Sayfalar

26 Aralık 2010

Çikolatalı Kurabiye

Kahvenin ve çayın yanında misler gibi çikolatalı bir lezzete kim hayır diyebilir ki?



Malzemeler;

-  220 gr. bitter çikolata
-  115 gr. oda sıcaklığında tereyağı
- 110 gr. esmer şeker
- 110 gr. tozşeker
- 1 yumurta
- 20 ml süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- aldığı kadar un

Yapılışı;
-Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
- Şekerler ile tereyağını bir kapta tel çırpıcı ile birkaç dakika karıştırın.
- Ardından diğer malzemeleri ve eritilmiş çikolatanızı ilave edip, yoğurun.Unu ilave ederken çok sert bir hamur olmamasına dikkat edin.
- Hazırladığınız hamurun üzerini kapatarak, buzdolabında 15-20 dk. bekletin.
- Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarıp, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye minik yuvarlaklar yaparak dizin.
-Burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey, pişirme süresi.Önceden ısıtılmış fırında (160 derece), 12-13 dk. pişirmeniz yeterli.
-Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
-Afiyet olsun.

1 yorum: