Sayfalar

9 Ekim 2010

Çilek Reçeli

Uzun zamandır yazmak istiyordum bu tarifi. Yazın Bodrum pazarından aldığım dağ çileklerinden yaptığım reçel, çok güzel oldu gerçekten.Herşeyden önce insanın kendi yaptığı reçeli yemesi ayrı bir keyif doğrusu. Evde pişirdiğim sıcacık ekmek, üzerine tereyağı ile müthiş bir tat.Ben 1 kg çilek ile yaptım.Tarifini de ona göre vereceğim.Zaten çok basit.Ancak tek dikkat etmeniz gereken şey bence, şeker mevzu.Herkesin damak tadı farklı olduğu için şekeri önce daha az miktarda koyup, pişerken tadına bakarak ilave etmek.Neyse, tarif aşağıda;



Malzemeler;

-1 kg çilek
-800 gr.şeker. (daha ağdalı seviyor iseniz bu da 1 kg. ya kadar çıkabilir)
-1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı;

-Çilekleri  akşamdan güzelce yıkayıp, derince bir tencereye alın.Küçük iseler gerek yok ama, büyükçe olanları ikiye bölebilirsiniz.
-Üzerine tozşekerini ilave edip, sabaha kadar bekletin.Sabah kaynatmaya bırakın.Köpüklerini almayı ihmal etmeyin.Aksi taktirde reçeliniz bozulur.
-Pişmesine yakın limonu ilave edin.Porselen bir tabağa çay kaşığı ile alıp damlatın.Sulu değil, yoğun bir kıvamsa olmuş demektir.
-Soğuduktan sonra saklayacağınız kavanoza alın.Afiyet olsun!  :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder