Sayfalar

21 Ekim 2010

Avokado Salatası (Tex Mex Mutfağı)

Doğanın bize sunduğu mucizevi bir besin olan avokado, mutfaklarımızda yerini giderek daha fazla alıyorÖğrendiğime göre; içerdiği A, C ve E vitaminleri ile cilt için çok güçlü bir antioksidan ve  nem kaynağı.Mineraller yönünden zengin.Kandaki kötü kolestrolü düşüren tekli doymamış yağları içeriyor. Böylelikle kalp damar sağlığını koruyor. Çok çeşitli şekillerde tüketilebiliyor.Ben daha çok salata ve makarna sosu ve dip sos olarak olarak kullanıyorum.Aşağıda bir tarif veriyorum şimdi.


-2 olgun avokado
-2 diş sarmısak
-1 adet domates
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 limonun suyu
-1 orta boy kuru soğan
-1/2 çay kaşığı tuz

Avokadonun kabuklarını soyup çatalla ezin.Limon, ezilmiş sarmısak, uzun ve incecik doğranmış soğanı, tuz ve zeytinyağını ilave edin.En son çekirdekleri çıkarılmış domatesi ilave edin ki salatayı sulandırmasın.Afiyet olsun!

1 yorum:

  1. Blogunuz cok iyi...tesadüfen öğrendim ve biraz inceledim.Çok güzel şeyler var ve sun umlar ve ifadeniz de cok şirin!!
    Avokado salatasını ben de yaparım sık sık ve orijinalini de (Amerika da ) yemiş biri olarak naçizane _bu salatanın olmazsa olmazı_ taze kişnişin olduğunu da hatırlatmak istedim.Sevgilerimle....

    YanıtlaSil