Sayfalar

11 Mayıs 2010

Kayısılı Tavuk Yahni



Malzemeler:

-1/2 kg. tavuk kuşbaşı
-1 çay kaşığı köri
-1 diş sarmısak
-1 çay kaşığı hardal
-2 adet küçük boy soğan
-12 adet kuru kayısı
-Karabiber, hardal tohumu, paprika karışımı
-Bir fiske tuz

Yapılışı:

-Önce tavukları kızgın tavada suyunu çekene kadar çevirip bir kenara alın.
-Köri ve bir diş sarmısağı zeytinyağında 1 dk. çevirin.Sarmısağı içinden alın.
-Uzun uzun doğradığınız soğanları tavaya koyup hafif sararana kadar birkaç dk. çevirin.
-Bu arada hardalı da tavaya koyduktan sonra ikiye böldüğünüz kayısıları ve tavukları ilave edin.
-1/2 çay bardağı sıcak su, tuz ve baharatları da ilave edip, birkaç dk sonra altını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder