Sayfalar

10 Mayıs 2010

Deniz Börülcesi Salatası

İçim kıpır kıpır bugünlerde...Ne de olsa yaz geliyor!Güzel bahar havaları yaşıyoruz.Pırıl pırıl bir günde uyanıyor, uzuunn günlere çok şey sığdırıyoruz.Bu arada, tatile az kaldı diye güzel güzel hayaller kuruyoruz. Neden acaba Orhan Veli'nin bir şiiri aklıma geldi, yazmadan edemeyeceğim.Ardından yazın habercisi, çilingir sofralarının vazgeçilmezi, çok sevdiğim deniz börülcesi salatasının tarifine geçeceğim...:))


Beni bu güzel havalar mahvetti.
Böyle havada istifa ettim,
Evkaftaki memuriyetimden.
Böyle havada tütüne alıştım,
Böyle havada aşık oldum.
Eve ekmekle tuz götürmeyi,
Böyle havalarda unuttum.
Şiir yazma hastalığım,
Hep böyle havalarda nüksetti
Beni bu güzel havalar mahvetti...

Şimdi çok kolay ama harika lezzetimizde sıra;



Malzemeler:

-Bir bağ deniz börülcesi
-2-3 diş sarmısak
-4 yemek kaşığı  sızma zeytinyağı
-Yarım limon suyu

Yapılışı:

-Börülcelerin çamurlu kök kısımlarını kesip atın.Ve bir güzel yıkayın
-Sonra bunları kaynayan suya atarak 10-15 dk. haşlayın.
-Fazla diri değil ama fazla da pişirmemeye dikkat edin.Haşladıktan hemen sonra soğuk suya daldırıp çıkarın ki canlı yeşili kaybolmasın!
-Börülceleri kök kısmından tutarak sıyırın.
-Üzerine sarmısak, zeytinyağı ve limon ile hazırladığınız sosu dökün.Tuz koymanıza gerek yok.Çünkü börülcenin kendi tuzu var zaten.
-Hazırladığınız salatayı servis tabağınıza alın.Afiyet olsun!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder