Sayfalar

21 Nisan 2010

Zeytinyağlı Bakla

Baharın habercisi bakla, hem çok lezzetli, hem de çok besleyici.Çok uzun zaman raflarda kalmayan bu bitkiyi bu aralar pişirip değerlendirmek lazım.Sindirimi kolay, bol azot ve nişasta deposu...Vücudun kansere yakalanma riskini ve kötü kolesterolü düşürür. aynı zamanda B1, B2, B6 vitaminleri açısından zengin.İdrar yolları iltihabı, öksürük, böbrek ve cilt rahatsızlıkları olanlar için de birebir.Ben hem kuru, hem de taze olarak pişirilebilen baklanın, tazesini, zeytinyağlı olarak tüketmeyi seviyorum. Bu arada, fava ve çorbası da çok lezzetli olur. Neyse tarifi aşağıda veriyorum:



Malzemeler:

-1/2 kg. bakla
-1/2 çay bardağı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı un
-1 limonun suyu
-2 orta boy soğan
-bir tutam dereotu
-1 çay kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-1/2 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

-Baklayı uçlarını ve kenarlarını bıçak ile alıp, iyice yıkayın.
-2-3 cm boyunda doğrayın.
-Kararmaması ve yeşil rengini kaybetmemesi için limonlu ve unlu suda bekletin.
-Soğanları uzun uzun doğrayın.Zeytinyağı ile hafif sararıncaya kadar kavurun.
-Tuz, şeker ve limon ile beraber baklayı da ilave edin.4-5 dk. soteleyin.
-Yarım su bardağı sıcak suyu da ilave edip pişirin.
-Üzerine ince ince doğranmış dereotunu serperek servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder