Sayfalar

25 Nisan 2010

Kıymalı Tuzlu Kek

Günlük koşturmalar içerisinde ve kısa zamanlara çok şeyler sığdırmak istediğimizde, pratik çözümler imdadımıza yetişiyor.İşte bu kek, böyle bir ihtiyaç anında ortaya çıktı.Minik tuzlular yapmak istediğimizde, tek tek şekillendirmek bu dar zamanlarda zor olabiliyor.Sonuçta aynı lezzet.Hem de hoş görünümlü.Yaşasın pratik çözümler!İçine haşlanmış patates ile gayet yumuşak bir lezzet oluyor.İşte tarifi;



Malzemeler:

-2 yumurta (Biri hamuruna, diğerinin sarısıüstüne)
-1,5 su bardağı eritilmiş margarin
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 yemek kaşığı yoğurt
-1 ,5 çay kaşığı tuz
-Aldığı kadar un (Yaklaşık 750 gr.)
-4 orta boy haşlanmış patates
-1 kabartma tozu
-Kekin arasına istediğiniz bir iç.(Ben kıymalı tercih ediyorum)

Yapılışı:

-Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp yoğurun.Haşlayıp rendelediğiniz patatesi de ilave edin.
-Hamurun üstünü örtüp 15 dk. kadar dinlendirin.
-Bu arada harcını hazırlayın.
-32 cm'lik yuvarlak fırın kabını yağlayın.
-Hamuru ikiye bölün ve yarısını kaba yayın.
-Hazırladığınız harcı üzerine yayın.
-Diğer yarısını merdane yardımı ile açıp harcın üzerine yayın.
-Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
-170 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder