Sayfalar

21 Nisan 2010

Çikolata Soslu Kurabiye



Malzemeler:

-1 su bardağından 1 parmak fazla tozşeker
-2 adet yumurta
-2 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 çay kaşığı toz zencefil
-1 su bardağı rondodan geçirilmiş fındık
-150 gr. margarin
-1/2 çay bardağı sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
-100 gr bitter kuvertür

Yapılışı:

-Tüm malzemeleri karıştırıp, yoğurun.
-15-20 dk. buzdolabında dinlendirin
-Minik parçalar koparıp, yuvarlak şekil verin.
-Aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-35 dk pişirin.
-Fırından çıkmış ve soğumuş kurabiyelerin üstüne, benmari usulü erittiğiniz çukulatayı sürün.
-İstediğiniz şekilde süsleyip, servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder