Sayfalar

28 Mart 2010

Tarçınlı Zencefilli (Diyet)Kek

Günler nasıl da akıp hızla geçiyor... Kışın yavaş yavaş son bulup, baharın ahesteden kapısını araladığı şu günlerde yaz hayallerini kurmaya başladık bile...Ailece oturduk takvimimizi bile hazırladık.Uzun tatil programları, kaçış planları,rotalar...İçimiz şimdiden kıpır kıpır...Şimdi kızımın sbs sınavını da atlattıktan sonra ki günleri beklemeye başladık.Heyecanla, şevkle..Umut yaşamın can damarı değilmi zaten?

Ben aşağıda tarifini vereceğim keki; hem çok sağlıklı, hem de leziz olması açısından beğeneceğinizi ümit ediyorum.Zira bizim evde en çok tüketilen bir kektir.Kalorisi yüksek olmaması da, formda kalmak isteyen ama bu lezzetlerden de ayrı kalamayanlar için yaza yakın şu günlerde tercih sebebi olabilir.Durmayın haydi mutfağa!


Malzemeler:

-1/2 su bardağı sıvı yağ
-2 su bardağı esmer şeker
-3 yumurta
-1 su bardağı yarım yağlı süt
-2,5 su bardağı kepekli un
-1 çay kaşığı tarçın
-1/2 çay kaşığı zencefil
-Yarım su bardağından biraz fazla dövülmüş fındık
-1 kabartma tozu

Yapılışı:
-Önce şeker ve sıvı yağı karıştırın.
-Sırayla yumurtaları (bu aşamada iyi karıştırılması gerekiyor), sütü ve diğer malzemeleri (fındıklar en son) ilave edin.
-Hepsini karıştırdıktan sonra, yağlanmış 26 cm kek kalıbına boşaltın.
-175 derecede 35-40 dk pişirin.
-Afiyet olsun!    :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder