Sayfalar

4 Mart 2010

Tarçınlı Ballı Kurabiye


Bugün Lezzet dergisinden denedim bu tarifi...Görüntüsü kadar tatları da çok güzel oldu.Hele pişerken tarçının yaydığı mis gibi koku yok mu?Büyüleyici adeta...İşte tarifi;

Malzemeler;
-250 gr. un (Ele yapışmayan hamur olması lazım.Ben 300 gr. ilave ettim mesela)
-55 gr. tozşeker
-225 gr.tozşeker
-50 ml.bal
-4 yemek kaşığı soğuk su

Harç için;
-55 gr.tozşeker
-4 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı;

-Bir kapta toz şeker ve tereyağını mikserle çırpın.Bal, un ve suyu ekleyip iyice karıştırıp yoğurun
-Ayrı bir kapta toz şeker ve tarçını iyice karıştırın.Hamuru merdaneyle dikdörtgen açın.İçine tarçınlı karışımı yayın ve rulo şeklinde sarın.Strech filmle kaplayıp 2 saat buzdolabında bekletin.
-Rulo hamurdan bıçak yardımıyla ince dilimler kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder