Sayfalar

18 Mart 2010

Poğoça

Poğaçalar keyifli kahvaltıların ve beş çaylarının vazgeçilmezidir.Fırından yeni çıkmış sıcacık bir poğaçaya kim hayır diyebilir ki...İşte size tarifi;



-3 yemek kaşığı yoğurt
-250 gr. oda sıcaklığında margarin
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
-1 yumurta (sarısı üstüne)
-1 tatlı kaşığı sirke veya limon
-1 tatlı kaşığı cep sodası
- İçi için ; istediğiniz malzeme (Patatesli, peynirli, kıymalı...)

-Unu açıp ortasına, margarini,sıvıyağı ve diğer malzemeleri koyun.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
-Hepsini yoğurduktan sonra hamurun üzerini örterek 15 dk. dinlendirin.Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp içini ilave edin.
-Yağlı kağıt döşenmiş tepsiye dizin.Yumurta sarısını sürün.Üzerine arzunuza göre susam veya çörek otu serpin.
-175 derecede, üzeri kızarana kadar pişirin.
-Afiyet olsun!   :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder