Sayfalar

25 Mart 2010

Peynirli Kiş

Çok sevdiğim tatlardan biri de fransızların meşhur lezzeti ;Kiş (quiche)...Pazar kahvaltılarına, beş çaylarına oldukça uygun.Evdekiler de bayılıyor!Elif okuldan gelince meyvenin yanında bu tür şeyler yemeyi çok sevdiği için, ben de bulundurmaya çalışıyorum muhakkak!Zaten artık dışarıdan bu tür şeyleri -neredeyse- almıyoruz. Evde misler gibi pişen şeyin yerini ne tutabilir ki?Üstelik sanıldığı gibi zor da değil! İşte tarifi;



Hamuru İçin:

-400 gr.un
-100 gr. tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
-3 yemek kaşığı yoğurt
-4 yemek kaşığı soğuk su
-1/2 paket kabartma tozu
-1 tutam tuz

Harcı için :

-1 yumurta
-1 su bardağı beyaz peynir
-1 su bardağı kaşar peyniri
-100 ml krema
-1 su bardağı süt
-1/2 çay kaşığı karabiber
-2 yemek kaşığı minik minik doğranmış dereotu
-30 cm yuvarlak tart kalıbı

Yapılışı:

-Tüm malzemeyi karıştırarak çok sert olmayan bir hamur yapın.(Tereyağı oda sıcaklığında olacak).Yuvarlak bir form verip, üzerini strechle örtün.
-Hamuru buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.
-Dinlenen hamuru merdane yardımı ile açın.Tart hamurunun kenerları da kapanacak şekilde açmaya dikkat etmek lazım.
-Tart kalıbına koyduğunuz hamuru önceden ısıtılmış fırında 10 dk. pişirin.(175 derecede)
-Peynirleri karıştırın ve  10 dk pişirdiğiniz ,fırından çıkan hamurun üzerine yayın.
-Krema, süt, yumurta ve karabiberi de karıştırıp, peynirlerin üzerine dökün.
-Bunu tekrar fırına verip 45-50 dk.(fırının pişirme durumuna göre) pişirin
-Fırından çıkardıktan sonra ılımasını bekleyin.10 dk. sonra servise alabilirsiniz.
-Afiyet olsun!   :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder