Sayfalar

24 Mart 2010

Cheesecake

Dayanamadığım ve asla vazgeçemediğim bir lezzet cheesecake.Tabii kıvamı tutturulması ve ve doğru pişirilmesi kaydı ile...Şimdi size benim çok sevdiğim ve kursta öğrendiğim bir tarifi vereceğim:



Tabanı için;
-45 gr.tereyağı
-60 gr.tozşeker.
-100 gr.un. (Bunun yerine yulaflı bisküvi de olabilir.O zaman şeker biraz daha az tutulabilir.)

Malzeme;
-500 gr. labne peyniri
-150 gr.toz şeker
-50 gr. nişasta
-3 adet yumurta
-40-50 gr. yumurta beyazı (büyük ise 1 yumurta akı yeterli olabilir.)

Yapılışı;

-Verilen malzemelerle tabanı hazırlayıp fırında 15 dakika pişirin.
-Yumurta akını ayrı bir kapta iyice karıştırın.
-Ayrı bir kapta labneyi, nişasta ve şekeri karıştırın.Yumurtaları birer birer ilave edin.
-Sonra bunu yumurta akları ile birleştirip, fırından çıkarttığınız tabana ilave edin ve tekrar fırına verin.
-150 derecede 40-45 dk. kadar pişecek.Tabii pişme süresi fırının pişirme kıvamına da bağlı.Üzeri hafif kızarınca olmuş demektir.Tabi kürdan batırıp kontrol etmekte fayda var.
-İyice soğuduktan sonra üzerine sos hazırlayıp servis yapabilirsiniz.Benmari usulü hazırladığınız çikolata sos harika oluyor.Afiyet olsun!   :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder