Sayfalar

17 Şubat 2010

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Annneciğimden bahsetmişken ,onun  ve sevgili kayınvalidemin harika yaptığı, misler kokan zeytinyağlı yaprak sarmasından bahsetmeden olmaz...:)

Malzemeler:
-1 ,5 Su bardağı pirinç
-4 orta boy soğan (Bol soğanlı güzel oluyor.Büyüklüğe göre 5 adet te olabilir.)
-1 yemek kaşığı çam fıstığı
-1 yemek kaşığı kuşüzümü
-1 Yemek kaşığı kuru nane
-1 tatlı kaşığı yeni bahar
-1 yemek kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay bardağı zeytinyağı
-Yarım limon suyu
-1,5 su bardağı  kaynamış su


Yapılışı:


-Soğanları zeytinyağı  ve çam fıstığı ile pembeleşene kadar kavurun.
-Yıkadığınız pirinçleri ve diğer malzemeleri de sıra ile ( kuru nane hariç)soğanlara ilave edin.
-Kavurmaya birkaç dakika daha devam edip kaynamış suyu ilave edin.
-Pirinçler suyu çekince kuru nane ve yenibaharı ilave edip 15 dk. dinlenmeye bırakın.
-Sonra  yıkanmış ve ılık suda beklemiş asma yapraklarını sarmaya başlayın.
-Sarmaları koyacağınız tencereye 1 sıra yaprak serin ve sarmaları bu tencereye dizin.
-Sarma işlemi bitince üzerine porselen bir tabak kapatın.1,5 su bardağı kadar kaynamış su ilave edilerek
kaynamaya verilir.
-Pişmesine az bir zaman kala sarmaların üzerinden tabağı alıp bie miktar zeytinyağı gezdirin.
-Soğumasını bekleyip, servis tabağına alın.
-Üzerine limon ve maydanoz ile servis edin....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder