Sayfalar

17 Şubat 2010

İrmik Helvası

Kar resimlerine bakınca kış akşamlarımıza ayrı bir lezzet katan anneciğimin irmik helvasını unutmamak gerekir.Bu aralar ben de bayağı yaptım.Evdekiler bayılıyor...İşte tarif ;

Malzemeler:
-500gr. irmik
-175 gr. margarin (Bunun bir kısmı ayçiçek yağı olabilir.Helvayı yumuşatıyor.)
-1 fincan çam fıstığı
Şerbeti için;
-4 su bardağı su
-3 su bardağı şeker

Yapılışı:

-Önce yağı genişçe bir tava veya tencereye alıp eritin.
-Yağın kızmasını beklemeden çam fıstıklarını ve irmiği ilave edip karıştırmaya başlayın.
-Bu arada başka bir tencerede şeker ve su ile şerbeti hazırlayın.Kaynamaya başladıktan 2-3 dk. sonra altını kapatın.(Bunu helvayı kavurmaya başlamadan da hazırlayıp, ılımaya bırakabilirsiniz.)
-Bu esnada kavurmaya devam ettiğiniz irmik renk değiştirmeye başlayacak.Orta hararetli ocakta sürekli karıştırmaya devam edin.
-10-15 dk.sonra yani rengi artık esmerleşince şerbetinizi kepçe ile önce yavaş yavaş ilave etmeye başlayın.
-Şerbetin tamamını dökünce birkaç dk. daha karıştırmaya devam edin.Helva şerbeti iyice emince altını kapatın ve demlenmeye bırakın.
-10 dk. sonra irmik helvanız hazır.Afiyet olsun...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder