Sayfalar

28 Şubat 2010

Havuçlu Pasta

Puslu bir pazar günü yapılacak en iyi şey, güzel bir kahvaltı sonrası ayaklarınızı uzatıp kahvenizi içmek ve gazetenizi okumaktır.Peki sonra? Benim gibi hafiften bir hiperaktif durumunuz sözkonusu ise, oturduğunuz yer size batar ve girer mutfağa birşeyler yapmaya başlarsınız.Evet, bizim ev halkının da çok sevdiği bu güzel pastanın tarifi ,annemin kara kaplı defterinden...




Malzemeler:

-1 su bardağı yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı un
-1 su bardağı rendelenmiş havuç
-1 su bardağı ceviz
-1 kabartma tozu

Kreması:

-1/2 lt. süt
-1 yumurta
-1 su bardağından bir parmak eksik şeker
-3 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı tereyağ
-1 paket vanilya

Yapılışı:

-Kek için önce yumurtaları çırpın.Şekeri ilave edin ve çırpmaya devam edin
-Diğer malzemeleri de sırayla ilave edip, 26 cm yuvarlak kek kalıbında 175 derecede pişirin.
-Kek pişerken krema malzemesini bir sos tenceresine koyup pişirin ve soğumaya bırakın
-Yaklaşık 30-35 dk. pişirdiğiniz keki fırından çıkarın.Soğuduktan sonra ikiye bölün.
-Kekin arasına ve üstüne kremayı ilave edin.
-Üstüne ceviz çok yakışıyor.Ama zevkinize göre de süsleyebilirsiniz.
-Afiyet olsun!...  :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder