Sayfalar

10 Şubat 2010

Havuçlu Elmalı Kurabiye

Nerede gördüm hatırlamıyorum.Martha Stewart'ın sayfasıydı herhalde...Birazcık aklımda kalanlar ile deneysel bir çalışma yaptım.Sonuç fena olmadı hani...





Malzemeler:
-150 gr. oda sıcaklığında tereyağı
-100 gr. esmer şeker
-300 gr. un
-50 gr. rendelenmiş havuç
-30 gr. rendelenmiş elma
-Yarım çay kaşığı limon kabuğu rendesi (zestırle daha iyi oluyor)
-3 yemek kaşığı süt
-1/4 çay kaşığı tuz
-1/4 çay kaşığı muskat
-1/2 çay kaşığı tarçın
-1 kabartma tozu

Yapılışı:

-Önce yağ ve şekeri karıştırıcı ile çırpın.
-Sırası ile süt, tuz, muskat ve tarçını da ilave edip çırpmaya devam edin.
-Havuç ve elma rendesini ilave edin.
-Un ve kabartma tozunu da koyduktan sonra elle yoğurun.
-Bunu üzerini hafif nemli bir bezle örterek 10-15 dk. buzdolabında bekletin.
-Buzdolabından çıkarttığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şekil vererek tepsiye dizin.
-175 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk. pişirin.

Afiyet olsun...

1 yorum: