Sayfalar

18 Şubat 2010

Balkabaklı Sufle

Tarifini yazacağım sufleyi  (ben tam bir balkabağı hastası olduğum için) abarttım ve bu hafta iki kere pişirdim.
Aşağıda iki ayrı resim ve tarifi veriyorum;

Malzemeler
  • 1 kg.ayıklanmış ve dilimlenmiş balkabağı
  • 3/4 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 kutu krema
  • 1 su bardağı rondodan geçirilmiş fındık veya ceviz



Yapılışı:
  • Balkabağınının üzerine tozşekerini ilave ederek birkaç saat bekletin.Bu biraz kendi suyunu bırakacaktır.Daha sonra kabaklar yumuşayana dek pişirin. 
  • Kabaklar soğuyunca suyunu süzüp el blendırı ile ezin.Bir kaba alın
  • Üzerine zencefil, tarçın, muskat, tuz ve esmer şekeri ilave edip karıştırın.
  • Ayrı bir kapta yumurtaları en az beş dk.karıştırın.Üzerine sütü ve kremayı ilave edip 2dk.daha karıştırın.
  • Nişasta ve unu da yumurtalı karışıma ilave edin.
  • Sonra bu  iki karışımı birleştirin ve karıştırmaya devam edin.Bu arada kıvama dikkat etmelisiniz.Normal bir kek karışımdan daha az yoğun kıvamda oluyor.
  • Fındığı ilave edin.
  • Bir fırın kabına boşaltın veya sufle kaplarına paylaştırıp pişirin.
  • Önceden ısıtılmış 175derece fırında 45 dk. pişirin.(Tabii fırınınızın pişirme ayarı da önemli.Fırınınız harlı ve ya ağır pişiriyor olabilir.Bir kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol eetmekte fayda var)
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder