Sayfalar

29 Ocak 2010

Zencefilli Tarçınlı Kurabiye

Malzemeler:

-200 gr. margarin.(eritilmiş) & 50 ml. sıvıyağ
-1 su bardağı toz şeker
-1 yumurta
-1.5 su bardağı kepekli un
-2 su bardağı beyaz un
-1 silme tatlı kaşığı zencefil
-1 silme tatlı kaşığı tarçın
-1 paket kabartma tozu


Yapılışı:

-Yumurta ve toz şekeri mikser ile çırpın.
-Margarin ve sıvıyağı ilave edip, çırpmaya devam edin.
-Un, tarçın, zencefil ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluyor.
-20 dk. buzdolabında bekletin.
-Yuvarlayarak tepsiye dizin. (isterseniz kalıplarla da şekil verebilirsiniz.)
-175 derecede 25 dk. pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder